Mikor szavazhat egy külföldön élő magyar?

Mikor szavazhat egy külföldön élő magyar?

Mármint a ballib logika szerint.

Az szavazzon, aki adózik! De ha nem adózik, mert pl. nyugdíjas, diák, háztartásabeli, de az országban él, akkor is szavazhasson, mert itthon él!

De ha Zorbán elüldözte őt, s emiatt Londonisztánban mosogat? Ja, akkor is szavazhasson. Sőt szavazhasson levélben, hiába nem mondta fel itthoni lakcímét. Miért? Mert csak. Meg mert itthon született, s esetleg haza is tér majd Zorbán diktatúrájának bukása után.

S ha sose tervez hazajönni? A lányom Gyurcsány alatt ment el, nem politikai okokból, s nem akar hazajönni, mert jól megtalálta a számítását és a férje is angol. Akkor is szavazhasson, mert itthon vannnak a rokonai.

A szemét bozgor, meg szerb, meg rohadék ukrán viszont sose szavazhasson. Dehát ő is esetleg Magyarországra költözhet, sőt a legtöbbnek vannak magyarországi rokonai. Nem baj, akkor se szavazhasson, mert ő román, szerb, ukrán. Csak magyar szavazhasson, ő viszont mindig és mindenhol.

S aki magyarországi, de kisebbségi, pl. cigány vagy szlovák, az ne szavazhasson? De, ő igen.

Eleve aki kettős állampolgár, az ne szavazzon! De a fiam Svédországban él, megkapta a svéd állampolgárságot is, szóval most svéd-magyar állampolgár, s utálja Zorbánt, ő se szavazhat? Ja, de ő igen.

Össze is állt lassan a ballib választójogi kódex:

  • szavazhat minden magyar állampolgár bárhol is él a világon, kivéve ha a következő 3 állam területén él: Ukrajna, Románia, Szerbia.


Cikkem 90 %-a ballib kommentelők hozzászólásainak enyhén szerkesztett változata.

Megjegyzések

  1. Huszonnégy évig rendkívül fontos volt a ballibek számára, hogy az Izraelben élő magyar állampolgárok is szavazzanak, ez kétszer is parlamentbe segítette az SZDSZ-t. De amióta a ballibek iszlamisták lettek, már az izraeli szavazatoknak sem biztos, hogy annyira örülnek...

    VálaszTörlés
  2. Ursus_Carpaticus_Siculus2018. április 9. 21:11

    Iván, ez a summázás az eddigi legjobb, amit hallottam!

    VálaszTörlés
  3. Három a magyar igazság!2018. május 1. 10:34

    Reductio ad absurdum.

    Ez egy gyöngyszem a magyar interneten.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kényszeres aláírók

Idegenellenesség