Orbán és a Negyedik Birodalom

Orbán nagy dillemája.

Van egyetlen pont a ballib krititákban, ami igaz Orbánnal szemben: az országból olcsó munkaerő telepet csinál. Persze röhejes, hogy ezt pont a ballibek mondják, akik UGYANEZT teszik. De ettől még igaz.

Orbán helyzete most hasonló Horthyéhoz a 30-as évek végén.

Jelenleg egyedül a német nagytőke védi meg Orbánt Brüsszeltől, ez teljesen nyilvánvaló. Ahogy nyílt titok, hogy csak addig lesz meg ez a védelem, míg Orbán nem lép bele komolyabban a németek mocskos pofájába. Márpedig ha ezt nem teszi meg, sosem tudja teljesíteni valódi programját: az ország gazdasági szuverenitásának visszaállítását, mely nélkül sose lesz felzárkózás.

Azaz az egyik oltja a másikat. Orbán jelenleg tényleg abban a helyzetben van, amiben annak idején Horthy volt. Azt hiszem, ezt jól érti ő maga is. Ha szerencsénk van, akkor Orbán tanult Horthy rossz példájából, s alaposan előkészíti a kiugrást. Ha meg nem, lesz még egy kudarcos törtémelmi vezetőnk, aki jót akart ugyan, de túl kicsinek bizonyult a feladathoz. Ez ma még nem jósolható meg.

Ami biztos: nem szabad a nyugati nagytőke csicskásaira szavazni, akik szerint Orbán fő bűne, hogy nem eég lelkesen szolgálja ki ezt a nagytőkét.

Alapvetően pacifista típus vagyok, s szeretném elkerülni az erőszakot. De ha Orbán elbukik, akkor csak a vér marad: a nép előbb-utóbb felkel és vérrel vesz elégtételt Brüsszelen, Soroson, az egész szemét nyugati kizsákmányoló, liberális szarságon. Ahogy Petőfi írta "lemossuk a gyalázatot!".

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kényszeres aláírók

Bolgár életszínvonal 2020