Dőlnek a tabuk


Lássuk hol állunk! Összegyűjtöttem a 90-es évek ballib szellemi diktatúrájának kedvenc alaptalan lózungjait, a számomra legemlékezetesebb 12-t.





Találatm 8 politikai és identitásbeli tabut, ezek:





  • A humor mindig ellenzéki.
  • Nem létezik cigánybűnözés.
  • Kádár, a jó vezető.
  • A szovjet megszállás jósága.
  • Hülyeség a népességcsökkenéssel foglalkozni.*
  • A közvetlen államfőválasztás a diktatúra előszobája.*
  • Politikusok helyett szakértőket! *
  • A kommunizmus feltételes rossz, míg a fasizmus feltétlen rossz.




S 4 gazdaságpolitikai:





  • A piac mindent megold.*
  • Mindegy kié a tőke.*
  • A szent GDP, meg a többi makrogazdasági mutató jól mutatják az életszínvonalat.*
  • A minimálbér emelése hiba, a termelékenységet kell növelni.




Csilaggal * jelöltem azokat, melyekben egykor magam is hittem (szeretek őszinte lenni),.





Lássuk hol nem változott a ballib hivatalos vélemény!





"A humor mindig ellenzéki." - Ezt a marhaságot máig ismételgetik a ballibek, pedig ezzel azt állítják: a humoristák szélkakasok, hiszen mindig az ellenkezőjét mondják, mint a hatalmon lévő kormányzat. A valóságban sokféle nézőpontú humorista van a világban, de kényszeres "ellenzéki" nincs. Valójában a ballibek se várnak el a ballib humoristáktól ellenzékiséget ballib kormány alatt.





"Nem létezik cigánybűnözés." - A direkt félreértés esete. Hiszen a cigánybűnözés állítása szociális, nem biológiai kérdést takar, azaz aki erről beszél, az nem feltétlenül fajelmélet-hívő.





"Politikusok helyett szakértőket!" - Ez máig szajkózott marhaság, persze szakértő alatt mindig csak ballib értendő. Aki bármilyen szakmában jó, de nem ballib, annak a szakmaiságát is megkérdőjelezik a ballibek - így próbálják feloldani a kérdés abszurditását.





"A piac mindent megold." - Ez örökzöld. Bár nehezen magyarázható ki, hogyan egyeztethető össze Zorbán hibáztatása, hogy nem avatkozik be, azzal, hogy nem jó a beavatkozás.





Lássuk most azokat a pontokat, ahol változott a ballib Pártküzpont direktívája!





"Kádár, a jó." - Mivel az új szokás Orbán új Kádárnak nevezni, ezért értelemszerűen ma már nem szabad Kádárt dicsérni ballib körökben.





"A szovjet megszállás jósága." - Az oroszellenesség ma már a ballibaizmus kötelező pontjainak egyike, s ezt ki kell terjeszteni a múltra is. Ma már ezért a ballibek nem ujjonganak április 4-én.





"Hülyeség a népességcsökkenéssel foglalkozni.* - Mivel 2010 óta elment Magyarországról kb. 300-400 ezer ember, így kénytelenek voltak a ballibek a népességcsökkenést rossznak átkategorizálni. Korábban fasizmusnak számított a témáról akárcsak beszélni is. A téma fő, 90-es évekbeli megmondóemberét, Fekete Gyulát pl. kötelező volt hahotázva kiröhögni minden magára valamit is adó ballib szalonban.





Kiváncsi leszek azonban e téma fejlődésére, mert ma már a nyugati vezető liberális körökben örülni kötelező a csökkenő népességnek, hiszen ez segíti a kamu-klímavészhelyet megoldását. Szóval nem lennék most ebben a ballib stratégák helyében: hogyan is lehetne egyszerre hibáztatni a ronda Zorbánt a népességcsökkenés miatt, közben meg rázni az öklöt a népességet csökkenteni nem hajlandó fasiszták felé.





"A közvetlen államfőválasztás a diktatúra előszobája.* - Egyes ballibek elhitték, hogy majd valamikor egy ballibet fog a nép elnöknek választani, így ma már nem támogatják az elnök parlament általi választását.





"A kommunizmus feltételes rossz, míg a fasizmus feltétlen rossz." - Mivel a ballib mitológia szerint orosz=kommunista és orosz=rossz, így ma már utálni kell a kommunizmust.





"Mindegy kié a tőke." - Óriási tabu volt ez, kötelező volt röhögni azon, aki felvetette, hogy nem jó, ha a tőke nagy része idegen. Az egyik ballib érv az volt, hogy "nem veszi a hátára a gyárat, nem csempészi ki a határon".





"A szent GDP, meg a többi makrogazdasági mutató jól mutatják az életszínvonalat." - Aki akár csak meg merte említeni, hogy a makromutatók nem mérik az átlagember életét, azt őrültnek kellett nevezni korábban. Mivel az Orbán-kormány makroszámai túl jók, ezért a ballib fordulat.





"A minimálbér emelése hiba, a termelékenységet kell növelni." - Talán ez volt a legszentebb ballib dogma. Amikor 2000-2002. között Orbánék összesen 96 %-kal emelték a minimálbért, egyöntetű felháborodás volt minden ballib médiában, s minden fegyverre fogható ballib tudós "szakértő" hónapokig lovagolt a témán. S a jóslatok biztosra ígérték az ország teljes összeomlását. Ma viszont a mai sokkal magasabb minimálbért is keveslik a ballibek, s számon kérik Orbánon, miért nem éri el a magyar bérszint a skandinávot.





Összegezve: nehéz követni a ballibaizmus kanyarait. Tegyük azonban hozzá: ha egy vélemény jó irányba változik, az jó. Akkor is jó, ha oka szimpla taktika, képmutatás, demagógia.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kényszeres aláírók

Cenzorok a neten