Még igaza is van...


...persze csak saját, perverz szempontjából nézve...





Béndek Péter egykor egy reménykeltő filozófus volt. Akár még alkothatott is volna valami közepesen jelentőset, mert a képessége megvolt hozzá, ezt kár lenne tagadni. Péter nem a tipikus egybites ballib megmondóember, aki saját magának is hazudik.





Péter egykor az Orbán-kormány fizetett alkalmazottja volt mint tanácsadó, persze még az első, erősen liberális Orbán-kormány alatt.





Szóval mevezett személy megírta ezredik orbánozós cikkét, dögunalom, de egyik önkommentje rendkívül érdekes, sajnos nem én vettem észre, hanem Tölgyfa kommentelő hívta fel rá a figyelmemet.





a szóban forgó önkomment




Így igaz, Péter. A liberalizmus nem állja meg a valóság tesztjét, legnagyobb ellenfele nem az ellenséges eszmék, hanem a tények. A liberalizmus egyenlet esélye tehát a nyilvánosság teljes leuralása. A liberálisoknak ezért is elnyomás a mai magyar helyzet, hogy csak a médiák fele az övéké. Nekik csak az elfogadható, ha a 95 % az övék, ahogy ez volt a 90-es években. Csak az "szalonképes", ha minden ellenvélemény tiltva van.





A neves orosz kortárs filozófus, Alexandr Dugin mesélte: szervezni akart egy kötetlen beszélgetéssorozatot, abban a formátumban, hogy 3 neves liberális megmondóember és 3 populista megmondóember vitázna egymással nyilvánosan, a közönség meg fele-fele lenne, azaz mindkét fél meghívhat 50-50 embernyi nézőt. A liberálisok azt mondták, ez nem fogadható el. Dugin azt mondta, akkor 75 néző legyen liberális a 100-ból. Így se volt jó. Kiderült: a liberálisok szerint csak 100-ból 100 volt az egyetlen elfogadható verzió. Azt mondták nagyjából, hogy az ő véleményük szakmai, semleges, tudományos, s nem fogadható el, ha "sarlatánok" véleményezhetik őket.





S mindez Oroszországban, ahol kevesebb a liberális, mint Magyarországon. Ott kb. a lakosség 10 %-a liberális, nyugatpárti, oroszellenes nézetű. (Azért nincsenek bent az orosz liberálisok az orosz parlamentben, mert kb. 3, egymást személyes okokból utáló szervezetre oszlanak, így nem tudja egyik se megugrania a parlamenti küszöböt.)





Az a baj, Péter, hogy az internetet be kellene először tiltanotok, s ezt a szellemet már nem tudjátok visszagyömöszölni a lámpába...


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kényszeres aláírók

Idegenellenesség