Könnyű eltanulni a hazudozást

Van több magyar kommunista törpepárt is. Egyikük a legnagyobb ilyen pártból kb. egy évtizede kivált a Vajnai-frakció. Nevük állandóan változik, egyszer Európai Baloldal, másszor Munkáspárt 2006.

Mindegy. Van egy lapjuk is, A Mi Időnk név alatt fut. Na most, ez egy amolyan kádárista kommunista típusú, de azon belül reformista irányultságú média. Sokszor írtak érdekes dolgokat, sokszor meg baromságokat. De eddig nem hazudtak. Szoktam őket olvasni, nem napi szinten, de azért elég gyakran.

Most hogy hirtelen eladták magukat a liberálisoknak, rászoktak a hazudozásra hiper gyorsan. Vajnai addig csinálta a műbalhét horogkeresztekkel, míg felfigyelt rá az ultraliberális Télinapforduló Gergely. Megállapodtak: Vajnai mind a 150 szavazója a liberálisokra fog szavazni áprilisban. De ez most mindegy, ez legyen az ő bajuk, hogyan tud valaki egyszerre kommunista is liberális lenne - kérdezzék meg TGM-t, ő ennek nagy mestere.

Konkrétan mit is akartam: Vajnaiék cikket írtak Bulgária és az Isztanbuli Egyezmény kapcsolatáról.

Az esetről tudni kell: tömegfelháborodás miatt a bolgár kormányzat visszavonta meghatározatlan időre az egyezmény ratifikálását.

A lényeg: a magyar cikk gyakorlatilag 99 %-ban az angol kommunista lap, a Morning Star cikkének fordítása. Vicces módon, bár a cikket sikerült pontosan lefordítani, egy mondattal "képtelen" volt megküzdenie Vajnai vagy emebere:
eredeti:

"The country’s opposition Socialist Party has proposed holding a referendum the hope the treaty is rejected."

fordítás:

"Az ellenzéki Szocialista Párt népszavazást követel."

Miről is van szó? A bolgár szocialisták ellenzik az Isztanbuli Egyezményt annak genderfasiszta részei miatt. Azaz ellentétes állásponton vannak, mint az MSZP. De mivel a bolgár szocialisták az MSZP testvérpártja, ezt jobbnak látta Vajnai elhallgatni. Komolyan ekkora sokat fizetett nekik az MSZP, hogy már nyíltan hazudni is kelljen, vagy szimpla önkéntes szervilizmus? Azt hiszem, az utóbbi, az MSZP se hülye 150 szavazatért fizetni.

Szánalmas, gerinctelen féreg vagy, Vajnai. Ritkán értettem egyet veled eddig is, de legalább tisztességesen viselkedtél.





Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kényszeres aláírók

Bolgár életszínvonal 2020