Ballib hangulatok

Sejtettem előre, hogy vicces lesz.

Amikor először megjelent Gulyás Marci kezdeményezése, hogy akkor ő majd megmondja hol kire kell szavazni, számítottam rá, hogy ebből ballib botrány lesz.

Aztán kiderült: ennél sokkal viccesebb lesz a történet. Ugyanis minden párt csinált még legalább 1 hasonló kezdeményezést: azaz ők mondják majd meg ugyanazt Marciék helyett.

Aztán ott van az Együtt is, akik még viccesebbek: ők érzik, hogy esélyesek, ehhez mérés se kell nekik. Hasonló eset a Momentum elnöke, aki megálmodta saját magáról, hogy körzete legesélyesebbje.

Beszállt közben a játszmába a hódmezővásárhelyi szuperember is.

Minden politikai tábor esetében az egyszerű, de fanatikus szavazók véleménye a legtöbbet mutató. Mostanában a ballib tábor immár teljesen szétszakadt. Minden párt híve csak addig akar összefogni és átszavazni, míg az ő pártja az, melyre át kellene másoknak szavaznia. Amint más párt jön ki esélyesnek, jön:

  • nem is igaz, rossz a felmérés,

  • Zorbán manipulál,

  • durcáskodás: én akkor se szavazok át, pont


érvelés.

Az ellenzékből mindenképpen a Jobbik a nyertes ebben  a játszmában, ők eleve elutasították az egész cirkuszt. Második helyen az LMP, akik kicsit későn ugyan, de rádöbbentek, hogy öngyilkosság lenne ebben komolyan részt venni.

A ballibek egyetlen reménye már nem saját szavazóik, hanem a semleges kisemberek, akik egy része szeretné leváltani a jelenlegi kormányt. Csak hát ez a réteg is most már sokkal inkább fog a Jobbikra, kisebb mértékben az LMP-re szavazni, mint a ballibekre - s ebben a legnagyobb hatást éppen a ballib ökörködés érte el.

Azért van abban valami vicces, amikor ballib aktivisták elérik több hónapos harccal, hogy csökkenjen a ballibekre való szavazási hajlam... Kezd nekem egyre szimpatikusabb lenni ez a Marci gyerek...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kényszeres aláírók

Idegenellenesség