MZP, az új liberális messiás

Na, meg is jött az új ballib szupermen, a hódmezői polgármester személyében.

Ami más a korábbiakhoz képest: MZP egy hatalmas ballib bukás után kezdte meg tevékenységét, s előtte pedig a ballibek folyamatosan sztárolták őt.

Ezek után nehéz lesz őt most dobniuk a ballib vezéreknek és megmondóembereknek, bár már nagyon csendesen ugyan, de fanyalognak MZP ellen.

Én azt hiszem, szemben sok kormánypárti elemzővel, hogy MZP szerepe alapvetően még pozitív is lehet. Ha betartja amit mond, azaz "múltbéli" politikusokkal nem közösködik, ez a teljes MSZP és DK eltakarítását fogja jelenteni, ami nagyszerű és üdvözlendő teljesítmény lenne. Hozzám persze távol áll a MZP által pedzegetett liberális-konzervatív szöveg, de mindenképpen a kisebb rossz a hagyományos ballibaizmushoz képest. Érthető persze a Fidesz álságos álláspontja is: a Fidesznek az ideális ellenfél Gyurcsány és az MSZP, míg a körvonalozodó új MZP Párt kellemetlenebb minden szempontból.

Azt mondhatom: visszafogott optimista vagyok. Ez a jövő évi májusi EP-választáson derül majd ki leginkább. Addig hatalmas harc lesz MZP és a ballibek között, ez szinte biztos. A ballib médiák lassú áthangolódása várható: egyre kritikusabbak lesznek MZP iránt, s lassan igyekeznek kivonni híveiket a rendszeres tüntetésekről, mely ma már nem a Fidesz, hanem az MSZP és a DK ellen irányulnak. A Jobbik talán a legkevésbé van veszélyben az ellenzéki pártok közül, míg az LMP számára is súlyos veszély lehet, hogy szavazói, akik az MSZP-re és a DK-re nem voltak hajlandóak átszavazni, most átállnak a tervezett új párthoz. Meglátjuk mindezt a következő 1 év során.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kényszeres aláírók

Idegenellenesség