Oktatás

A ballib kampány egyik fő eleme az állítólag rossz oktatás.

De mi a valóság?

A valóságban nem rossz az, olyan jó közepes, s semmivel sem rosszabb, mint amikor a ballibek kormányoztak, köztük azok a ballib megmondóemberek, akik manapság mindenféle kamudíjakkal dobálják egymást, pl. amikor ballibek egy csoportja a másiknak Gömbölyös Pulicer díjat ad, a másik meg azt Gömbölyös Kuvaszcer díjjal viszonozza a másik héten.

Állítólag pl. Dél-Korea titka a jó oktatás, azzal lett Magyarországnál szegényebb országból gazdag állam. Csak hát ez hazugság. Mielőtt nem biztosítod a birtokodat, nem akadályozod meg a tolvajokat, nem fejlesztesz.

Képzeljük el: ha most hirtelen megnőne az oktatásra költött pénz mondjuk 500 %-kal, mi is történne? Csak ingyen termelnénk több szakembert a nyugatnak. Ennek semmi értelme.

A jó oktatás fontos, de keretek nélkül semmin se változtat. Előbb az országot vissza kell venni, hogy a gazdasága aztán belföldre termeljen profitot. Hogy aztán legyen megfelelő bérezésre is pénz. Addig az öncélú oktatásfejlesztés csak egy drága hobbi marad, mely még rontja is az ország helyzetét.

Megjegyzések

  1. "olyan jó közepes, s semmivel sem rosszabb, mint amikor a ballibek kormányoztak". Szokásodhoz híven hazudsz. A PISA tesztek szerint jelentős a romlás 2009 óta.

    https://uploads.disquscdn.com/images/8ca72e979bcd7bdfd0b333118a71b7718842287a17c23e372b7a754f64e38161.png

    "Előbb az országot vissza kell venni, hogy a gazdasága aztán belföldre termeljen profitot. Hogy aztán legyen megfelelő bérezésre is pénz." Mégis mivel magyarázod, hogy a magyar cégek kimutathatóan kisebb bért fizetnek az országban mint a multik?

    VálaszTörlés
  2. Pontosan. Mert nem versenyképesek. Ezen a külföldiek kiebrudálása csak rontana és a munkanélküliség emelkedésével járna.

    VálaszTörlés
  3. Magyarul: nem képesek ugyanannyi profitot létrehozni, amennyit a nyugati tőke. Aminek az oka politikai.

    VálaszTörlés
  4. Tudtommal egyenlő esélyekkel indulnak, mégis hol itt a politikai ok?

    VálaszTörlés
  5. Az elsőosztályú és a negyedosztályú focista is egyenlő esélyű elvileg. De akkor miért van korosztály és paralimpia?

    VálaszTörlés
  6. Nagyon okosat írtál, kár hogy a párhuzamnak semmi értelme a cégek vonatkozásában.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kényszeres aláírók

Bolgár életszínvonal 2020