Több pluralizmust és toleranciát!

Sok fanatikus ballib nem érti: hogyan lehet, hogy a gonosz Orbán megnyerte a válaasztást, miközben neki egyetlen ismerőse - se a valós életben, se a neten - sincs, aki a Fideszre szavazott.

Megbosszúlta magát a liberális görénykurzus egyik tabuja: "rekeszd ki a szalonképteleneket", s mindenki szalonképtelen, aki nem liberális, sőt még a kicsit másként gondolkozó liberális is az.

S ők ki is rekesztettek mindenkit: nem kommunikálnak másként gondolkodókkal, még az interneten se. Nem olvasnak, néznek, hallgatnak ellentétes médiákat. Nem hajlandók "legitimálni" "szalonképtelen" véleményekt azzal, hogy azokat megnézik, meghallgatják!

Így bezárták magukat, pedig ez még úgy is kontraprudktív, hogy emiatt képtelenek érvekkel reagálni az ellentétes véleményekre.

Nem akarok személyeskedni, de én pl. lájkoltam az összes fontosabb ballib médiát a FB-on, így rendszeresen megjellenek hírfolyamomban. S magyar médiafogyasztásom 80-85 %-a ballib tartalom: napi rendszerességgel megyek fel a Népszava, a HVG, a 168 óra, a 24.hu, a merce.hu, az ATV, s más hasonló irányvonalú liberális médiák honlapjára, s megnézem a legérdekesebb tartalmakat. A fideszes médiákat sokkal kisebb arányban követem, s most, a választás után, ez csökken is.

Egyszóval: a pluralizmus híve vagyok. Mivel leginkább a liberalizmust ellenzem, így természetes, hogy elsősorban a nekem legkevésbé tetsző véleméneyket akarom megismerni.

S persze ismerősök között se válogatok politikai alapon. Én mindenkivel jól megvagyok, ebben ugyanúgy nem befolyáűsol a politikai véleménykülönbség, ahogy a vallási vagy a gasztronómiai se.

Szóval, kedves ballibák, tessék kicsit megszokni a pluralizmust, megkedvelni a toleranciát. A "tolerancia" szó valódi jelentése = eltűrni, amit nem szeretek. Ez sokkal értelmesebb dolog, mint "gigatüntetést" szervezni amiatt, hogy a többség leszavazta kedvenc pártjaitokat.

Megjegyzések

  1. "“tolerancia” szó valódi jelentése = eltűrni, amit nem szeretek"

    Így igaz.
    Van jópár szavunk ahol direkt azért használják az idegen megfelelőt, mert a magyar megfelelője használatával nem lehetne eladni a valójában káros folyamatokat. A tolerancia nem érték mert a tűrés nem az.
    A tűrés jelentésében benne van, hogy egy káros dologról van szó.
    Az is benne van, hogy valami miatt nem tudunk ellene harcolni, ezért tűrnünk kell.

    Emiatt nem is lehet egy társadalom célja hogy mindenki toleráns legyen, azaz tűrjön mindent. Az már lehet cél, hogy meglegyenek a közös értékek és normák amiket mindenki elFOGAD, de az nem a liberalizmus asztala.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kényszeres aláírók

Idegenellenesség