Orbán lemondott!

2019 április eseményekről számolunk be.

Többhetes tiltakozások hatására lemondott Orbán Viktor.

A tüntetések egy hónapja kezdődtek, de az utóbbi héten már másfélmillió ember tüntetett éjjel-nappal a Parlament körül. Az utóbbi 4 napban a rendőrség is csatlakozott a tüntetéshez, sőt tegnapelőtt a hadsereg is támogatásáról biztosította a tüntetőket.

Orbán végül ma reggel lemondott, az ideiglenes kormány vezetését Kövér László vette át. A tüntetők követelik, hogy a parlament válassza meg Gyurcsány Ferencet kormányfőnek, de ezt a parlament Fidesz-frakciója elutasította. A Fidesz ehelyett előrehozott választásokat javasol. Erre válaszul Gyurcsány ultimátumot adott: ha nem választják meg őt a hét végéig, az egész országot blokád alá veszik a töntetők. Az USA, az ENSZ, a Soros Alapítvány és más szervezetek, valamint Fischer Iván karmester is követelik, hogy a magyar parlament ne próbáljon demagóg módon demokratikus választásokra hivatkozni, hanem most azonnal engedjen a nép akaratának.

Ez persze így fantázia, de tulajdonképpen ez zajlott/zajlik mostanában Örményországban.

Egyébként a nyugat megint nem ért valamit. Örményországban lehet, hogy megunta a nép a jelenlegi vezetést, de hogy az ország sose fog oroszellenes támaszponttá változni, az teljesen bizonyos. Mind gyakorlati, mind eszmei okokból. A gyakorlati ok: Oroszország a biztosíték, hogy az azeri-örmény viszályban az azeriek sose tudjanak nyerni. Egy nyugatpárti Örményországot Oroszország nem fogja megvédeni, s a nyugat se fog védelmet adni az örményeknek az azeriekkel szemben. Az eszmei ok pedig kulturális: az örmények oroszbarátsága független minden politikai rendszertől.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kényszeres aláírók

Idegenellenesség