Felébredtünk, felébredtünk?


A címet oroszul lett volna a legjobb írni, mert ott a legjobb pótlagos jelentése a köszöntésnek. Bár magyarul is lehet a "jó reggelt" kifejezést "na, rájöttél" értelemben használni, oroszul ez még erősebb. Ha pl. oroszul a "jó reggelt" köszönésre "здравствуйте" alakban válaszolunk, az kifejezetten humoros, ugyanis olyan másodlagos jelentése lesz, ami nem szándékolt, értsd "na, eszedbe jutott köszönni?".





Ez jutott eszembe a Mérce cikkét olvasva. Mert van olyan, hogy a valóság beköszönt.





Aki nem akarja az egész cikket, meg annak háttérét megismerni, annak röviden, mi is történt. Szóval Bernie Sander köré olyan emberek gyűltek, annyira a valóságtól elszakadt, elmebeteg, emberiségre káros alakok, hogy még a Sandersszel szimpatizáló demokrata szavazók is gyorsan átállták az egyébként dögunalmas, s pluszban ultrademagóg Bidenhez.





A cikk nem írja, de mindig mindenhol ez a modern baloldal útja. Előbb beállnak a liberálisok közé, majd amikor erre rádöbbennek, hogy nem vezet sehová, hirtelen kitalálják, hogy az igazi modern baloldal nem az, mely a tőke ellen harcol, hanem az, amelyik kezet fogva a tőkével gusztustalan bűnözőt, agresszív migránst, pedofilhomokost, magát nőnek képzelő férfit, s más kötözni valókat simogat.





Nekem egyébként mindegy, az újbal az utóbbi években bizonyította, hogy semmivel se jobb a középbalnál.





Amin azért röhögni kell, hogy a mércések most se veszik észre, hogy ez róluk is szól. Pedig még ki is emelték, íme:






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kényszeres aláírók

Idegenellenesség