Az eretnek eretnekeskedik


A népszerű argentín sómen, napjaink félkezes borgiája, aki jelenleg másodállásban az Antikrisztus elsőszámú csicskása, míg főállásban vatikáni terminátor ismét csepegtetett egy újabb adagot eretnekségéből. Krisztus eme celeb ellensége azt találta mondani egy filmben a homoszexuálisokról hogy "Szükség van számukra élettársi kapcsolatot biztosító törvényre. Ők is Isten gyermekei, joguk van családhoz. Senkit sem szabad kidobni családjából emiatt sem lehetlenné tenni életét.".





Többszörösen aljas mondás.





Egyrészt durva érvelési hiba, mert abból, hogy valaki Isten gyermeke, nem következik, hogy joga lenne valami másra is. Lásd, mindenki Isten gyermeke, tehát mindenkinek joga van mindenhez, ugye nem?





Másrészt, ha van egy negatívum, akkor a helyes magatartás az adott negatívum megszüntetéséért dolgozni, nem a lehető legjobb feltételek megteremtése a negatívum kényelmes fennmaradásáért.





Persze erre azt lehet mondani, miért is lenne negatívum a homoszexualitás? Igen, ez mondható, értékválasztás kérdése, hogy valaki a homoszexet negatívnak vagy nem-negatívnak tekinti. A gond viszont az, hogy a kereszténység negatívumnak tekinti a homoszexualitást, így nem lehet valaki egyszerre keresztény és a homoszex híve, a kettő nem egyeztethető össze. Persze vitázni lehet, de ezen változtatni nem, ahogy arról is nyitható vita, hogy jó dolog-e nem enni húst vagy nem, de egy valami vitathatatlan: a vegatarianizmus és a húsévés egyszerre nem gyakorolható.









A konkrét esetben a lényeg: ez a római pápa nem csak nem keresztény, de a kereszténység aktív ellensége.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kényszeres aláírók

Idegenellenesség