Kamulázadás


Gyakori ballib kritika - de nem csak ballibeké, hanem másoktól is hallható, pl. Puzsértól -, hogy a fideszesek lázadása bármi ellen hiteltelen, hiszen kormánypárti nem lehet lázadó. Pedig ez mélyen hamis állítás, hiszen lázadni nem csak az éppen hatalmon lévő kormány ellen lehet.





Van viszont egy valódi kamulázadás. A ballibek régi mániája az állami pénzből való lázadás. Azaz van egy intézmény, melyet fenntartanak állami pénzből, azt a ballibek elfoglalják, s abban hiszen, attól fogva valamiféle szerzett örökös joguk azt az intézményt az államtól függetlenül, sőt vele szemben vezetni, de ezzel együtt joguk van a feltétéen állami finanszírozásra is. Komolyan hiszik, nekik minden jár, s mindenki köteles fizetni is nekik ezért.





Valami ilyesmi volt a 90-es években az állami médiák esete, aztán a színházaké. A hivatkozás az volt, ez a "szakma" dolga, az viszont nem az ő problémájuk, hogy "véletlenül" az összes szakmabeli ballib. Most ez az SZFE esete. A megoldás a kifárasztás ilyenkor: majd megunják és hazamennek, ki kell csak várni.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kényszeres aláírók

Idegenellenesség