Teljes összefogás


Én nagyon örülök az összes jelentősebb ballib párt összefogásának. Mert jegyezzük meg, ezek ma már mind ballib pártok, a korábban különvéleményt hangoztató Jobbik és az LMP is az már.





De miért is örülök? Azért mert ez tiszta helyzetet fog teremteni 2022-re: a választás nyilvánvaló lesz, visszatérni az 1990-2010-es liberális görénykurzushoz, ahol a fő jelszavak a "nincs pénz", a "merjünk kicsik lenni" és a "másság szép", vagy folytatni a 2010-ben kezdődött lassú kiugrást a zuhanó, mocsári, nyugati liberális rendből. Valójában mindigis ez volt a fő kérdés, s ezen belül az apró eltérések jelentéktelenek.





Ha jósolni kell, szerintem a ballib teljes összefogás csúnyán el fog bukni. S most már nem is lesz mire hivatkozniuk.





De ha mégis ballib győzelem születne 2022-ben - erre most kb. 10 % az esély -, az se baj, hiszen ez azt fogja jelenteni, hogy a magyarok ismét megpróbálják: hátha előrébb lehet jutni a nagyurak seggének nyalásával, hátha most végre sikerül ez.





Személyesen persze remélem, hogy nem ez lesz, dehát azt is jól tudom, hogy nem lehet senkire rákényszeríteni a jót, ha az mindenáron a rosszat akarja.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kényszeres aláírók

Idegenellenesség