Újévi program


Most amikor a régi naptár szerinti Újév van, leírom mit szoktunk csinálni az új naptár szerinti Újév alkalmából.





Alapvetően igyekszünk kimaradni az általános hisztériából. Idén szerencsére a koronavírus pozitív mellékhatásaként a hisztéria eleve fékezett habzású volt.





Amitől mindig óvakodunk: felesleges mennyiségű élelmiszer felhalmozása és alkohol. A múzsám szokott sört inni, most gyümölcsbort is (vettem egy kisüveggel), én maradtam a cukormentes kólánál. Antialkoholista vagyok, bár nem fanatikus, szóval tudok inni és nagyon ritkán szoktam is, de olyan ritkán teszem azt, hogy de facto a "sosem iszom" állítás majdnem fedi a valóságot.





Ami szokásunk évek óta: televízió előtt vacsorázni. Aztán kapcsolgatjuk ide-oda a csatornákat. Idén a múzsám készített palacsintatortát is, teljesen házilag, félkész anyagok nélkül, cukormentesen.





az a tetején kókuszreszelék, nem purcokor




Magyar idő szerint 21:45-kor átkapcsolunk valamelyik orosz tv-csatornára. Ilyenkor van ugyanis Moszkvában, a keresztény világ központjában, éjfél. Meghallgatjuk az elnöki beszédet és a himnuszt.






http://www.youtube.com/watch?v=cgntMVyAwik&t=14m53s
14:53-tól - ide direkt az angol verziót tettem be, mivel olvasóim között többen tudnak angolul, mint oroszul - mi persze az eredeti, fordításmentes verziót néztük




Persze megvárjuk aztán a bolgár és a magyar idő szerinti éjfélt is, bár az államfői beszédeket nem mindig nézzük meg, hiszen ez értelmetlen, se Bulgáriában, se Magyarországon nem az államfő az ország vezetője. Idén megnéztük a bolgár államfő beszédét, hogy legyen min röhögni. Szánalmas alak, idén hatalmas bukásban volt része a kormányellenes tüntetések támogatása miatt.





Aztán lefekszünk magyar idő szerint 00:30 körül. Addigra pont véget is ér a petárdázás.





Egyébként érdekes, az idősebb fehér fiú macskánk retteg a tűzijátéktól, elbújik a fürdőszobában előle, míg a fiatalabb fekete lány macskánk meg még kifejezetten ki is néz az ablakon, hogy jobban tudja élvezni a fényeket. A két kutya meg csak akkor morog, ha túl közel robban valami, egyébként nem zavarja őket. S persze a két darab madarunkat se izgatja az egész.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kényszeres aláírók

Cenzorok a neten