Összevesznek?


Azt mondják, az ellenzéki összefogás azért fog megbukni, mert összegyeztethetlenek az egyes pártok programjai.





Ezt én erősen kétlen, nem látok ilyen összeegyeztethetlen dolgokat, sőt valójában a 6 összefogó párt között alig van elvi eltérés.





Lássuk!





  • A DK egy klasszikus jobboldali liberális párt (a "jobboldali" nyilván nem a szó magyar értelmében értendő, hanem nyugati értelmében).
  • Az MSZP mindigis eszmementes párt volt, az eredeti cél a volt reformkomcsik átmentése volt, ez lezajlott régóta, azóta szerep nélkül maradva ténferegnek, szóval bármilyen eszmére vevők, jellemzően mindig alkalmazkodva az éppen erősökhöz, ez most a DK,
  • Az LMP elvesztette eredeti ideológiáját. Ma már csak valami kis zölséget akarnak csak. Majd a DK megígéri, hogy pl. a sárga útjelek ezentúl zöldek lesznek, ez elég is nekik.
  • A P nem párt, hanem pár ember klubja. Minden mindegy nekik.
  • A Jobbik naponta változik, programjuk nincs. Amit hivatalosan akarnak éppen - modern konzervatívizmus - arra nincs piac.
  • A Momentum a DK ifjúsági tagozata. Egyetlen eltérés a nagyokhoz képest, hogy nem utálják nyíltan a határontúli magyarokat.




Szóval nem lesz itt gond a programokkal.





Az LMP és a Jobbik úgyis megszűnnek 2022-ben. Az MSZP beolvad a DK-ba. A P már most se létezik a valóságban.





Csata lesz, a DK és a Momentum között. Majd azon vesznek össze, ki miatt nyert megint a Fidesz. A Fidesz ugyanis nyerni fog, mert ahhoz, hogy ez ne így legyen, valami hatalmas marhaságot kell elkövetniük a választások előtti 3 hónapban, aminek esélye kicsi.





Aztán pedig meg fog születni ismét egy harmadik oldal, én arra tippelnék, hogy ez valamilyen új LMP lesz, mert immár be fogja írni az alapszabályába: soha semmilyen megállapodás a ballibekkel.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kényszeres aláírók

Idegenellenesség