Idegengyűlölet

Az idegengyűlölet létező probléma Magyarországon.

Az átlag magyar képes abszurd módon reagálni az idegen népekre. Vicces, hogy eközben az a mítosz uralkodik az országban, hogy a magyar befogadó nép - ez egyszerűen nem igaz.

De van itt egy politikai vetület. A "jobboldali" idegengyűlölet legalább logikus, ez csak egy eltúlzott védelmi reakció. Ezzel szemben a "baloldali" idegengyűlölet egyszerűen komikus.

A "jobboldali" ugyanis mindenkitől idegenkedik, aki nem magyar, s ezzel vége is a történetnek. Igazi gyűlölet ritkán van, inkább idegenkedés. Igen, van igazi idegengyűlölet is, de nem általános. Amikor Pátyon laktam 1997-2006 között, megkaptam egy akkori önkormányzati képviselőtől, hogy azóta van gond a környéken, hogy olyan fajták, mint én, odaköltöztek. A konkrét eset: a kutyám kiszabadult a kertemből és futott az utcán. Ez volt az a hatalmas gond, amit a "fajtám" okozott. A röhej: az állítólag veszettül idegenellenes MIÉP helyi elnökének - aki a szomszédom volt - viszont semmi baja nem volt velem (jelenleg ő a község polgármestere egyébként).

A "baloldali" esetében viszont vannak tabunépek: a zsidókat és a cigányokat például imádni kell, ill. 2015 óta már a "menekülteket" is. Továbbá vannak ellentabuk is, azaz egyes népeket kifejezetten utálni kell: a románokat, a határontúli magyarokat, ill. most már az oroszokat is.

A facebookon nem szoktam aktív lenni, ritkán szólalok meg, de olvasok időnként kommenteket. S egyre több a ballib kommentelő, aki személyeskedik nemzeti alapon. Ha egy neki nem tetsző véleményt lát, megnézi alaposan a hozzászóló adatait, s ha pl. az esetleg egy székelyföldi hozzászóló, jön is a reakció "te román vagy és nem tudhatod". Érdekes módon, Sorossal szemben sose merül fel, hogy nincs igaza, mert nem Magyarországon lakik, nem furcsa?

Sok országot ismerek, ahol az adott anyanemzetnek külföldön kisebbségei vannak, de Magyarország az egyetlen eset, ahol ezen kisebbségek utálata a helyi baloldal értékrendjének szerves része. Oroszországban sok ember van, aki nem kedveli az idegeneket - pl. kaukázusiakat, közép-ázsiakat, zsidókat -, de hogy valaki utálná pl. a kazahsztáni oroszokat? Vagy a szerbeknél se imádja az átlagember az albánokat, s a horvátok vagy a bosnyákok iránt sincs mindenkiben baráti érzelem, de a boszniai szerbeket illetően ez kizárt. Az átlag bolgár nem szereti se a törököket, se a cigányokat, sőt a muszlim vallású bolgárokat se, de a macedóniai, szerbiai, romániai, moldovai, ukrajnai, stb. bolgárok ellen nincs ember aki így érezne.

A ballibaizmus nem csak magyarországi jelenség, mert ez létezik más kelet-európai országokban is, pl. Lengyelországban is sokáig megvolt ez, de Bulgáriában is jelen van mind a mai napig, de ennyire torz és abszurd alakban csak Magyarországon van meg.


Miért ez a kép? Mert a legvadabb alakban mindez a DK híveinél van jelen, ott valószínűleg benne van az alapokmányban is...

Megjegyzések

  1. Ezek nemcsak a határon túli magyarokat gyűlölik, hanem az összeset.

    VálaszTörlés
  2. Köszönjétek meg a balliberálisoknak, főleg gyurcsikáéknak, hogy 2004 óta majdnem állandóan a határon túli magyarok ellen hergeli a maroknyi kádernyugger szavazóját. Üdv: egy Erdélyből származó magyar.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kényszeres aláírók

Cenzorok a neten