Vágtatás a bukásba

Öröm látni, hogy belelovalják magukat a ballibek a kudarcba.

Saját maguk alatt ássák a gödröt, s csúnyán bele is fognak esni.

Hatalmas lesz ugyanis a választási részvétel áprilisban. Ezek után eddigi demagógiájuk, hogy nem elég nagy a legitimitás nem lesz többé használható.

Közben lassan összeáll a 2014-es kép: a ballibek összefognak, de kimarad minden egyeztetésből az LMP és a Jobbik. Ez azonban csak segít mind az LMP-nek, mind a Jobbiknak. Eddig azért volt feléjük bizonyos tartózkodás, mert sokan féltek, hogy e 2 párt a végén összefog a ballibekkel.

A különbség 2014-hez képest, hogy mind az LMP, de főleg a Jobbik hatalmasat fog profitálni mindebből.

Ha nagy szerencsénk van, az MSZP és a DK be se jutnak a parlamentbe (azaz csak egyéniben lesz pár képviselőjük), erre - ma nézve a helyzetet - komoly az esélyük, különösen az MSZP-nek.

Azt hiszem, április 9-én szinte mindenki örülni fog:

  • a Fidesz azért, mert nyerni fog, meglesz a mandátumok kb. 60 %-a, minimum 55, maximum 65 várható,

  • a Jobbik azért, mert a legnagyobb ellenzéki párt lesz, egymaga a duplája lesz a maradék ellenzéknek,

  • az LMP azért, mert meg fogja haladni 2014-es eredményét, s harmadik erő lesz,

  • s még Gyurcsány is pezsgőt fog bontani, mert ő lesz a ballib tábor immár megkérdőjelezhetetlen vezére, hiszen jobb kis táborban egyeduralkodónak lenni, mint nagyban másodhegedűsnek,

  • plusz még mondhatja azt az egész ellenzék, hogy Orbánnak nem lett meg a kétharmada (nem is akart Orbán kétharmadot, de ez mindegy).


Nem értek egyet a Fidesszel, hogy a Jobbikra ilyen szinte köpköd. Szerintem pozitív esemény, ha a Jobbik és az LMP lesz a fő ellenzék a ballibek helyett. Nyilván ez nem érdeke a Fidesznek, de érdeke az országnak.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kényszeres aláírók

Idegenellenesség