Zsidókérdés ma

Zsidókérdés ma Magyarországon nincs. Ez a nagy helyzet. A ballibek legnagyobb bánatára, tegyük hozzá...

Csurka legnagyobb hibája, hogy - bár a 90-es évek legnagyobb, legélesebb eszű magyar politikusa volt - összekötötte a liberalizmus, a nyugat és a kapitalizmus elleni kritikát a 2 világháború közt népszerű faji szemlélettel. Miközben a nyugati nyugatellenes kritikák ezt régóta elhagyták.

Csurka mestere és példaképe Szabó Dezső volt, aki minden magyar baj végokát abban látta, hogy németek és zsidók kizsákmányolják a magyar népet. Ő egyszerre utálta Hitlert és a zsidókat, s közben Horthy rendszerének se volt a híve, többek között Szabó arról híres, hogy ő találta ki Horthyék hivatalos keresztény kurzusára a gúnyos "görénykurzus" nevet.

Ami Szabó Dezső idejében még esetleg részben igaz is volt (valóban felül voltak reprezentálva a magyarországi elitben mind a zsidók, mind a svábok) az régóta nem igaz, s akkoriban se hiszem, hogy ez lett volna bárminek is a valódi, mély oka.

Ma pedig, egyszerűen a mai, végletesen globalizált világban a nagytőkének nincs nemzetisége, faji identitása. Ma már a nyugati nagytőke se szolidáris saját országával.

De mindenesetre innen volt Csurka felesleges és értelmetlen antiszemitizmusa, de a szomszédos népek elleni gyűlölködése is. Emlékszem, 1999-ben a MIÉP kiált a szerb nép elleni amerikai agresszió mellett, pontosan ezen abszurd faji, sovén szempontok miatt. Én magam 1995-1999 között MIÉP-szimpatizáns voltam, s 1999-ben szakítottam végleg Csurkáékkal, látva ezt a mély butaságot: történelmi bosszú okán (a szerbeké a Vajdaság) kiállni az amerikai agresszor mellett, s rémterveket vázolni arról, hogyan fogja az USA majd szépen visszaadni Magyarországnak Észak-Vajdaságot - az akkori Magyar Fórumban konkrét térkép is megjelent a visszaadandó területről...

S ugyanez a zsidókra is igaz. A zsidó nép a szövetségesünk, nem az ellenségünk. S a zsidó nagytőke nem szolgál zsidó érdekeket. Továbbá, a nagytőke legnagyobb része nem is zsidó. Eleve nincsenek ellenséges népek, ez baromság. Minden nép el van nyomva a háttérhatalom által.

Erre manapság kezdenek rádöbbeni olyan magyar ismerőseim, akik korábban zsidó összeesküvésekben hittek: most látják már Soros és Izrael antagonisztikus viszonyát.

A problémák oka nem nemzetiségi, faji, hanem rendszerszintű. A liberális kapitalista rendszer egyszerűen alkalmatlan az emberiség számára, mélyen igazságtalan és káros.

Megjegyzések

  1. 1/ Szóval ha nem a kapitalizmus akkor mi az a tökéletes rendszer?
    2/ Akár hiszed akár nem, a legtöbb Ivy Leage egyetem (Harvard, MIT, stb.) limitálja az Ázsaiak számát. Ez nem lenne numerus clausus?

    VálaszTörlés
  2. http://www.chicagotribune.com/news/opinion/chapman/ct-asians-enrollment-harvard-colleges-perspec-0524-20150522-column.html
    Itt van egy. Ez közdudott.

    Idézet a fenti cikkből:
    "It's not enough for them to be as good as everyone else: To get in, they have to be considerably better.

    The problem seems to be that, in the absence of measures to limit their representation, there would just be too many Asian-Americans. So, from all outward appearances, Harvard has a quota to prevent that unwanted result."

    Ha nem tudsz angolul tedd be az idézetet egy google fordítóba.

    VálaszTörlés
  3. Itt egy másik.
    https://www.nytimes.com/roomfordebate/2012/12/19/fears-of-an-asian-quota-in-the-ivy-league/statistics-indicate-an-ivy-league-asian-quota

    VálaszTörlés
  4. Egyébként a zsidókkal szemben is ezt a policy-t követték az amerikai elitegyetemek 1945-ig.

    VálaszTörlés
  5. Egyébként az exfeleséged figyel a jobb alsó sarokban, nem tudom, hogy ezt szándékosan állítottad-e be ilyenre.

    VálaszTörlés
  6. Nem ex, ma is a feleségem.

    S nem direkt van így.

    VálaszTörlés
  7. Oké. Másik kérdés, 20-25 éve még a másik pályán eveztél az Interneten, úgy rémlik. Mi történt? Jézus megérintett? Gyakrabban kéne libsikkel szerintem ilyennek történnie.

    VálaszTörlés
  8. A 90-es évek közepéig ballib voltam. De ennek semmi köze a valláshoz. Ballibként is hívő voltam, s pl. a kereszténységgel ellentétes ballib álláspontokat akkor is tagadtam, lásd homoszex, abortusz, ilyesmi.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kényszeres aláírók

Bolgár életszínvonal 2020