Rendszerszint

A kelet-európai modell abszurditása.

A nyugati tőke befektet domináns módon, azaz ők határozzák meg a bérszintet, azaz mivek a tőke extraprofitot szerez a bérszint miatt, így a tőke harcol, hogy ne nőjjön a bérszint.

Következmény: nem csapódik le elég profit az osrzágban.

További következmény: a legjobb szakemberek kitántorognak, nincs értelme jobb oktatást finanszírozni, mert ez csak a nyugatnak termel ingyen embereket.

A kör bezárul, s sose lehet ebből kilépni.

Drasztikusan változtatni nem lehet, se politikai, se gazdasági okokból. A börtönt lassan lazítani lehet a legjobb esetben. Egy ponton lehet lazítani csak: az állam illegálisan átcsoportosít pénzeket a hazai tőke felé. Ami viszont nem biztos, hogy segít bármin is, mert ez a tőke egyrészt esetleg parazitává válik, másrészt lepaktál az idegen tőkével.

A bolygó egy nagy egész, nem lehet a problémákat megoldani lokálisan, így éppen a magállamok rendszerét kell lerombolni, erre kell törekedni.

Egyénileg nem lehet semmit se elkezdeni azzal, ami rendszerszintű kérdés. Pl. abszurdum az a zöld aktvista, aki újrahasznosít otthonában heti 5 kiló anyagot, mikozben az ipar 5 milliárd kilót nem hasznosít újra.

Ami biztos még magasabb szinten: az a rendszer nem jó, ahol a leggazdagabbak a semmit se termelő, fedezet nélküli papírok cserebéjéből élő milliárdosok. Pénztermelésből nem lehet jóllakni, ill. ha mégis lehet, az a rendszer rosszságát jelzi.

A jelenlegi válság ok is eza: elszakadt immár teljesen a pénztömeg a valóságos anyagi értékektől.

Mi egyébként drukkolunk a válságnak, mert könnyebb dolgunk lesz, ha egy pusztító válság először tönkrevágja a nyugati világot.

Megjegyzések

  1. Ha a külföldi cégek tartanák alacsonyan a magyar bérszintet, akkor magyarázd meg, hogy lehet, hogy sokkal magasabb bért fizetnek, mint a magyar cégek.

    Ha nem lenne értelme jobb oktatást finanszírozni, akkor hogy lehet hogy egy diplomás többször annyit keres mint egy nem diplomás?

    Magyarország a múltkor is olyan jól jött ki a válságból, de most hogy már nem a német ipar tartja el a magyar összeszerelőüzemeket, biztos még feljebb sikerülne emelkednünk általa.

    VálaszTörlés
  2. Plusz mégis mennyire lehet ez a minden gondolkodást nélkülöző férc cikk hiteles egy multibérenc kitántorgó tollából? Hiteltelen idióta vagy. .

    VálaszTörlés
  3. Több a tőkéjük, így képesek relatíve magasabb bérszintet biztosítani a félperifériás tőkéhez képest.

    Hiába keres egy diplomás relatíve többet, ez az alapokon nem változtat.

    VálaszTörlés
  4. Tehát akkor te is belátod, hogy nem a külföldi tőke tartja alacsonyan a magyar bérszintet. Ideje helyesbíteni a fenti posztban is.

    Az általad felvázolt alapoknak semmi értelme, ezt bizonyítja a diplomás bérszint.

    VálaszTörlés
  5. A hiteltelenségedet bizonyítja. Hát így

    VálaszTörlés
  6. Többször bizonyítottam már neked hogy a felzárkózás folyamatos, erre képes vagy sokadjára is leírni azt a hazugságot, hogy nincs felzárkózás...

    A felzárkózás lassúságának az oka pedig a magyar cégek gyenge termelékenysége.

    VálaszTörlés
  7. Igen, a "termelékenység", így másik abszurd, liberális, jelentést nélkülöző varázsszó.

    VálaszTörlés
  8. Ja hogy te nem érted. Iratkozz be egy iskolába, majd megtanítják. De attól hogy nem értesz valamit, nem kéne instant faszságokat kitalálni helyette, mint hogy a külföldi tőke tartja alacsonyan a magyar bérszintet

    VálaszTörlés
  9. A csinos ázsiai csajról a kép, hogy kerül a témához? :D

    VálaszTörlés
  10. Innen látszik életedben nem volt céged, nem voltál munkaadó csak szolga ( akár politikus...)

    VálaszTörlés
  11. Miért a szolga nem kap bért?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kényszeres aláírók

Idegenellenesség