Puzsér polgármester

Puzsér kiemelten hasznos ember, mert fideszellenesként töri-zúzza a ballib dogmákat, legalábbis azok legnagyobb részét. Ezért budapesti főpolgármesteri jelöltsége kiemelten jó hír nekünk, populistáknak.

Bár én nem szavazok ezen a választáson, annak ellenére, hogy Budapest a szülővárosom (nem valószínű, hogy az önkormányzati választásokra Magyarországra utazom), a téma igencsak érdekel. Elsősorban jelképes jelentősége miatt, másodsorban meg persze azért, mert Budapesten születtem, ill. lakásom is van ott már.

Bármi is lesz Puzsérrel most, az lesz a kisembereknek.

Ha Puzsér nyer - aminek valószínűsége minimális, sokan nem szeretik Puzsér stílusát és kevesen hiszik el alkalmasságát -, az tönkre fogja tenni a ballibeket immár Budapesten is, mely jelenleg utolsó magyarországi bázisuk.

Ha meg veszít Puzsér, azzal erősen csökkenteni fogja a ballib szavazatokat, azaz egyrészt segíti Tarlós győzelmét, másrészt növeli a káoszt a ballib sorokban.

Nagy bajban vannak most a ballib agytröszt szorgos dolgozói. Alig van mozgásterük. Puzsér ismert celeb, nem lehet úgy tenni, mintha nem létezne vagy jelentéktelen induló lenne.

Két útjuk van. Mögé állni vagy bebizonyítani, hogy ő Orbán embere. Mindkettő kockázatos, s nem lesz nyerő opció. Az előbbi esetben a ballib kemény mag bojkottálni fogja a szavazást, az utóbbiban a fideszellenes szavazók jelentős része pedig nem fog a ballib jelöltre leszavazni.

A ballibek menekülési esélye valamiféle előválasztási bohózatot összehozni vagy rávenni Puzsért a visszalépésre. Mindkettő bukásgyanús.

A Fidesznek meg semmi más dolga nincs, mint időnként aljas támadó cikkeket közölni Puzsér ellen, ezzel növelve népszerűségét az ingadozó, de inkább ballib szavazók közt.

Szóval hír, hogy elindul.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kényszeres aláírók

Idegenellenesség