Lesz-e brexit?


Most, hogy a brit parlament szavazott, vicces a helyzet. De nem szabad komolyan foglalkozni ezzel, mindez csak szemfényvesztés. A technikai részletek persze lehetnek érdekesek, de a lényeg más.





A háttérhatalom döntésén dől el az egész. Mivel ez komoly geopolitikai kérdés, amit sose fognak a nép akaratára bízni. Az ilyesmi mindig a legmagasabb szinteken dől el, magasabban a kormányok szintjénél.





Mi is a lényeg? Egy Anglia nélküli EU német birodalommá válhat, nagy valószínűséggel.





Ezt a nagyurak csak akkor engedhetik meg, ha biztosak a németek hűségében, nemcsak most - amikor a német kormányfő megválasztásához a muindenkori amerikai elnök, francia elnök és brit miniszterelnök engedélye szükséges -, hanem a jövőben is.





Ha fél a nyugati elit, hogy esetleg a jövőben átállhatnak a németek, akkor Angliának mindenképpen maradnia kell az EU-ban, ellensúlyként.





Röviden: ha a kutatások a 2 német rendszerkritikus párt - Linke és AfD - komoly erősödését igazolják, akkor nem lesz brexit. Ha viszont a liberális pártok - CDU, SPD, FDP, Grüne - dominanciája biztos, akkor meg lesz engedve az angoloknak demokratikus akaratuk megvalósítása.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kényszeres aláírók

Cenzorok a neten