Liberális tervek


A liberális demokráciák előre menekülni készülnek.





A következő 2 lépés várható a közeljövőben a néptömegek semlegesítésére.





Az egyik már folyamatban van: a szólásszabadság korlátozása, különösen az internet liberális karámba terelése. Mindez természetesen úgy lesz eladva, hogy küzdelem a felelőtlen álhírek, a szakmaiatlan félretájékoztatás ellen, egyfajta fogyasztóvédelem. Hiszen ha nem szabad mondjuk bármilyen élelmiszert piacra dobni, kell ehhez engedélyezés, miért lehetne bármi korlát nélkül publikálni a neten bármit? Ugye logikus?





A másik a választási rendszer reformja. Itt az érv a szakmaiság növelése, a tudatlanság elleni harc lesz. Hiszen hogyan is tudnának hozzá nem értő emberek dönteni szakmai kérdésekben? Egy kórházban se szavazással döntenek mi legyen egy adott esetben, hanem a téma szakértői megmondják mi a helyes teendő. Továbbá, nyilván nem lehet általános szavazati jog, ennek bevezetése a XX. sz. fatális hibája volt. A nagyon műveletlen, a nagyon szegény embereket könnyedén meg lehet vezetni, könnyű őket megvenni, így az ő szavazatuk valójában nem is az ő demokratikus akaratuk kifejezése, hanem az őket olcsón megvásárló demagógoké, s hát miért adnánk többlet szavazatokat a gátlástalan demagógoknak? Ugye így van?





Sajnos sokan mindezt még üdvözölni is fogják, akár olyanok is, akik nem mondhatók liberálisoknak. Magyarországon pl. elég bevetni egy kis burkolt cigányozást, s már el is lehet adni az ötletet széles rétegeknek. Már most is rendkívül népszerűek azok a netes videók, melyek az ostoba átlagszavazót veszik célba.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kényszeres aláírók

Cenzorok a neten