Műszaki dolgok


Műszaki termékekből sose veszek drágát. Alsóközépkategóriás, sőt olcsó tévé, telefon, konyhai eszköz, stb. Talán csak a fényképezőgépem drágább, az inkább felsőközépkategóriás.





Egyetlen kivétel van: a fejhallgató. Hetente legkevesebb 20 órán át használok fejhallgatót, ez az egyik legfontosabb tájékozódási, tanulási, szórakozási segédeszközöm.





Próbáltam alsókategóriás fejhallgatót, gyakorlatilag ki kellett dobnom. A középkategóriás se volt használható speciálisabb környezetben. Így fejhallgatóból a felsőkategória alsó részéből választok. Nyilván profi eszközre pénzem nincs, de az amatőr kategória felső szegmensét még nagy nehezen meg tudom fizetni.









5 éve vettem meg a Sony MDR-1RBT termékét. 4 év használat után kezdett szétesni, ragasztani kellett az egyik részét. Plusz annyira elhasználódott a bőrrésze, hogy már nem tapadt tökéletesen. Ezt most otthoni számítógépemmel használom, erre most is tökéletes. Mondanom sem kell, a hangminősége most is tökéletes.









Tökéletes zeneminőség, mintha hangversenyteremben lenne az ember. Szöveg (lásd hangkoskönyv) hallgatásakor pedig az embert nem zavarja semmi felesleges zaj,





Idén megvettem új fő eszközömnek a Sony WH-1000XM3 modellt. Az előzővel ellentétben ez aktív zajszűrős. Gondoltam, a passzív hangszűrés után megpróbálom az aktívat. Nem csalódtam, ez még jobb.









Minősége olyan, hogy a legzajosabb közúti helyzetben is működik (régi villamos, amint elhasználódott sínen zötög), de pl. autómosóban állva és kocsit mosva is problémamentes. Inkább arra kell figyelni itt, az ember alaposan nézzen körül hol van az utcán, mert balesetveszélyes, ha ezt az ember elmulasztja: a szirénákat leszámítva gyakorlatilag minden kiszűr 95 %-ban.










Aki hajlandó arra, hogy a felhallgatója drágább, mint a hangkeltő eszköz, annak ajánlom ezeket. Mindkét eszköz szerepelt a független elemző honlapok első három legjobb fejhallgatója között, természetesen a maga kategóriájában (bluetooth fület körülvevő fejhallgató).





Figyelem: az aktív hangszűrést meg kell szokni! Kezdetben az ember úgy érzi, mintha búvárkodna vagy repülőgépen ülne.





Számomra külön pozitívum, hogy a hozzá nem értő számára mindkettő olcsónak tűnik kinézetre, azaz se villogás, se élénk színek, se más figyelemfelkeltő jel.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kényszeres aláírók

Idegenellenesség