A mozgó mérce nem mér


Az egyik ismertebb magyar homoklobbista blog számol be a német katolikus papság újabb elfajzásáról.





A lényeg: a katolikus egyház vizsgálja felül álláspontját a homoszexualizmusról, különösen a tudomány eredményeinek fényében.





Egyrészt, a tudomány mióta akar beleszólni a hit dolgába? Kb. olyan abszurd ez, mint azt mondani, a legújabb tudományos eredmények miatt felülvizsgálandó a szülők tiszteletének elve.





Másrészt, aki nem hisz az örök isteni igazságban, az miért akarja azt reformálni? Aki azt hiszi, minden relatív, az miért akar más mércét? Lehet relativistának lenne, de a hiteles relativista álláspont nem az, hogy legyen más mérce, hanem az: ne legyen mérce.





Továbbá, eleve minek egy folyton változó mérce? Mérésre ugyanis alkalmatlan.





S végül: miért vannak bent, sőt nem csak bent, hanem vezető pozícióban egy egyházban olyan emberek, akik nem értik saját tanításuk legalapvetőbb lényegét.





Persze tudjuk: ezek az emberek nem jóhiszemű idióták, hanem fizetett rombolók.





Én személyesen tisztelni tudom az őszinte, nyílt ateistákat, s a nyíltan keresztényellenes embereket, hiszen pusztán tévedésben élnek. De ezt a mocskot, ami egyre inkább dugja fel otromba pofáját a szarból, ezeket a "reformereket" nem tartom másra, csak leköpésre érdemesnek.





Jó hír, hogy Magyarországon ezek csak nagyon alacsony pozícióban vannak, s senki se veszi komolyan őket, legfeljebb csak egyes ballib médiákban bohóckodhatnak. Utalok pl. az egyik neves magyar reform-álkeresztény ideológusra, Perintfalvi Ritára, aki - hála Istennek - kénytelen volt Ausztriába költözni, ugyanis Magyarországon egyetlen egyházi intézmény se adott neki munkát.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kényszeres aláírók

Idegenellenesség