Amikor a konzervatív segíti a téves narratívát


Pedofília vita, a fideszes közíró reagál a ballib közíró cikkére.





Révész teljesen világosan megfogalmazza a helytálló álláspontot: semmilyen nemi orientáció nem lehet büntetendő. Mi is lenne, ha ez nem így lenne? Nos, az éppen az orwelli gondolatbűncselekmény bevezetését jelentené.





Tessék csak végiggondolni! Ha valaki hozzám hasonlóan felnőtt nőket kedvelő heteroszexuális férfi, vajon merné állítani, hogy nem érzett soha nemi ingert neki tetsző idegen nő láttán? Ugyanis ha érzett, akkor az már gondolatban zaklatás, sőt nemi erőszak, ha elfogadjuk, hogy önmagában a pedofil orientáció is bűn.





Hiszen, ugye, azt nem állíthatja komolyan senki, hogy a pedofil orientáció olyan típusú inger, amelyet az egyén képtelen leküzdeni.





Aki ismer pedofil embereket, az ezzel szemben jól tudja, a pedofilek nagy többsége saját magát betegnek tekinti, ezért sose jutna eszébe vágyait kiélni. S bár sajnos ma már létezik pedofil lobbi is, az százszor kisebb nagyságú pl. a homokos lobbinál.





Egy dologban Révész téved: igenis büntetni kell a pedofil pornó fogyasztását. Ahogy a kábítószer szimpla birtoklása is az. Ezt leszámítva azonban igaza van.





Szilvay viszont mindent összekever. A veleszületettség nem oldoz fel, ezt nem veszi észre.





Először is, az hogy valamit nem gonoszságnak, hanem betegségnek tekintünk, attól még az semmivel se lesz elfogadhatóbb. Létezik pl. a kleptománia, ami egy betegség, ennek ellenére senki se gondolja, hogy a kleptomán személy által elkövetett lopás ne lenne üldözendő. Vagy szadista emberek is léteznek, ennek ellenére a szadista gyilkosságot nem büntetjük enyhébben, ha azt egy szadista hajlamú ember követte el.





Szilvay gyakorlatilag az ultraliberális feminista álérveket alkalmazza egy másik területen. A pedofília ugyanis csak akkor ítélhető el, ha a normál szexuális ösztön is.





Természetesen minden társadalomnak jogában áll eldöntenie, milyen magatartásokat tart nem elfogadhatónak, sőt egyenes büntetendően. De mindig csak magatartásokat szabad büntetni, sose érzéseket, gondolatokat, ösztönöket. Azt pl. lehet büntetendőnek nyilvánítani, hogy nem szabad propagálni a pedofíliát, hiszen ez már egy magatartás kriminalizálása, de azt sosem, hogy valakinek pedofil ösztöne van.





Ismétlem: a veleszületettség nem oldoz fel semmi alól. Az ember éppen azért ember, mert képes akár saját ösztönei ellenére is cselekedni.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kényszeres aláírók

Idegenellenesség