Szabad Európa


Nagy hír a magyar médiákban, hogy készül újraindulni a Szabad Európa Rádió magyar adása.





Nos, a legfontosabb kimaradt.





A Szabad Európa Rádió jelenleg egyetlen nyelven se tart fenn normál rádióadást. Ez alatt folyamatos, rádióhullámon keresztüli, önálló adást értve.





Egyes országokban fenntart folyamatos, onlájn adást. Ezeket sugározzák műholdról is, ill. az adásokat átadják helyi rádióállomásoknak. Máshol még ez sincs, csak egyes műsorok vannak.





Magyarul: a gyakorlatban ez a "rádió" egy honlap, mely műsorokat gyárt, s azokat elérhetővé teszi különböző, elsősorban internetes formában.





Bulgáriában az idei év elején indult újra a Szabad Európa bolgár részlege. Van egy honlap, van YouTube-csatorna, stb. Hallgatottsága mérhetetlen, hiszen ez nem egy normál rádióadás, Népszerűsége meg kb. annyi, mint bármely közepesen ismert honlapé - а FB-oldalon van 50 ezer lájkoló, a YT-csatornán meg kevesebb mint 1 ezer feliratkozó (az egyik én vagyok). Az adásnak semmi jelentősége, egy a több tucatnyi hasonló média közül. A Bulgáriában nézett honlapok között jelenleg a honlap a 850. és a 900. hely között van, ami persze nem rossz helyezés, de média- és politikai jelentősége nulla körüli.





A bolgár Szabad Európa egyébként ultraliberális vonalat visz. Amit csak azért nem lehet ballibnek mondani, mert a bolgár politikai életben az a vonal, amit Magyarországon ballibnek hívnak, az jobboldainak számít, de lényegileg ugyanaz: liberális globalizmus, kultúrliberalizmus, gazdasági liberalizmus,nyugatmajmolás. А bolgár részleg vezetője kb. a magyar Vásárhelyi Mária bolgár ikertestvére, talán ez a legjobb hasonlat.





Ha tényleg lesz magyar szekció ismét, akkor lesz egy a 444.hu-nál kb. tízszer kisebb látogatottságú honlap.





A ballib messiásvárás ismét csődöt mond.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kényszeres aláírók

Idegenellenesség