Ingyenélők


A Mérce veri az asztalt, üzen Sorosnak, meg a ballib üzletembereknek, az ígért évi 50 millió nem jött be idén.





Nézzük csak mi is a valóság. Van 20 darab fizetett alkalmazottuk, ezt nem én találtam ki, ők mondják, miközben szerzőik zöme ingyen ír nekik. Hetente átlag 15-20 cikket jelentetnek meg, ez éves szinten 900 cikk, szinte mind véleménycikk. Nevetséges szám, ennyit egy erősebb blog is produkál, ez egy magát valódi lapnak nevező média számára nulla teljesítmény. Minek erre a 20 ember? Van külön villany be- és kikapcsoló felelős is, s annak egy titkárnője?





Mondjuk a reális alkalmazotti létszám 3 lenne, nyilván kell egy szerkesztő, egy informatikus, egy titkárnő. Oké, még 1 ember a biztonság kedvéért, egy második szerkesztő.





Ami a legkevésbé kell az a luxusiroda. Egy kis kétszobás lakás elég lenne.





A lap ugyanis nem lát el semmilyen hagyományos hírlapi tevékenységet, nincsenek se tudósítások, se helyszíni közvetítések, se kiküldött oknyomozók, riporterek, amit közvetítenek, az ingyen csinálják FB-on keresztül, s a YouTube-t használják, amiért nemhogy nem fizetnek, de még bevételük is van a reklámok miatt.





Szóval a szerkesztőség egyszerűen eltart egy rakomány semmittevőt, s ezek szeretnének egyre jobban élni Gyuri bácsi pénzéből, aki viszont mégiscsak egy üzletember, s nem hajlandó túlárazott szolgáltatásokat hosszan fizetni, még akkor se, ha egyébként ideológiai szinten mélyen osztja az ultraliberális, álbalos szerkesztőség álláspontját.





Úgy tűnik a szent szabad piac tévedhetetlen és láthatatlan keze nem tart igény a Mércére. De ne rettegjünk annyira, megjönnek Karácsonyig a pénzek, többezer kispénzű magyar álcája alatt fog adakozni pár ballib milliárdos.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kényszeres aláírók

Idegenellenesség