Kamupártok


Vannak ezek az igazikonzervatív fideszkiábrándult pártkezdemények, átlag hetente alakul egy. Közös jellemzőjük, hogy a teljes tagság egyben elnökségi tag is, s mind együtt elfér egy kis szobában, valamint a tagok egy része más hasonló szerveződésben is tag, persze ott is a vezetőség része. Szintén jelemző, hogy ezeknek az "elnökségeknek" kedvenc hobbijuk kamera előtt pózolni, s olyan hangerővel megnyilatkozni, mintha egy legalább 10 %-os parlamenti párt nevében beszélnének.





Időnként összejönnek, előadnak, máskor összevesznek egymással, aztán összefognak. Tüntetést sose szerveznek, mert azt még ők is viccesnek tartanák, hogy egy 10-fős tüntetéssel röhögtessék ki magukat.





Jellemzően a Fideszt ostorozzák, a lehető legképtelenebb vádakkal, de néha, a változatosság kedvéért, a ballibeket kritizálják, pl. felszólítják Gyurcsányt, lépjen vissza. Komolyan persze senki se veszi őket, se a Fidesz, se a magukat őszintén ballibeknek vallók.





Amit legjobban utálnak az a véleményszabadság. Ezen szerveződések fórumain nagyobb a cenzúra, mint a legvadabb ballib médiákban.





Öreg vagyok, mindig az MDNP jut róluk eszembe. 1996-ban olyan arccal léptek ki az MDF-ből, mintha náluk lenne a szavazatok abszolút többsége, még röhejes plakátjaik is volt, fantasztikus számadatokkal, aztán kaptak 1 %-ot 1998-ban, s mindenki el is felejtette őket örökre.





A mai kamupártoknak ez az 1 % is elérhetetlen magasság. Senkinek se kellenek, gyurcsányosan igazi konzervatívnak lenni nem jó menü: a ballibeknek ugyanis ezek még így is gyanús kriptofideszesség, a nem ballibeknek meg ez leplezett gyurcsányizmus. Utóbbiaknak igazuk is van, hiszen ezek aztán úgyis mindig összefognak Gyurcsánnyal és Sorossal.





Igazi kamupártok.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kényszeres aláírók

Cenzorok a neten