Feminista hazugság


Nőnap alkalmából a feminista hazugságokról.





A magyar nézők számára is ismert angol Piers Morgan tv-s személyiség műbotránya az év elejéről. (Valószínűleg onnan ismert, hogy különböző angol, Magyarországon is sugárzott tehetségkutató vetélkedőkben volt zsűritag.)





A történet lényege: a Morgan vezette egyik műsorban a szép, 40 éves körüli - azaz Morgannál kb. 15 évvel fiatalabb - időjárásbemondó hölgy szeret látványosan, nőiesen öltözködni. Ezt Morgan élő adásban észre is veszi.





a kérdéses ruha




A feminista narratíva szerint ez zaklatás azonban. Szóval a kívánt magatartás: tegyünk úgy, mintha nem vennénk észre a női szépséget. Magyarul: hazudjunk.





A dolog hazugságát erősíti, hogy maga a tv-műsor látványosan számít a női résztvevők szépségére. Íme egy másik adás, ahol látható: az operatőr direkt úgy fényképez, hogy jól látható az időjárásbemondó külseje, a rendező még direkt végig is sétáltatja a stúdióban:






https://www.youtube.com/watch?v=8GYTPdmpK9w




Azaz mindenki tudja, figyelemfelkeltő elem ez, de ezt nem szabad kimondani nyíltan, mert az már zaklatás. Szóval a hölgy szeret nőiesen öltözködni (megnéztem más adásokat is, ritkán van unalmas öltözékben), a műsor ezt tudatosan ki is használja, a közönségnek - elsősorban a férfiaknak - ez tetszik. Viszont úgy kell tenni, mintha mindezt senki se venné észre.





Ennek mi is az értelme? Nem világos. Ill. dehogyis nem. A cél, hogy a férfiak szokjanak le arról, hogy férfiak.





A Morgan-korosztálybeli, azaz idősebb Bircánénak - micsoda "véletlen" - van teljesen ugyanolyan nadrágja, mint amiből kiindult a tv-s műbotrány, meg olyan is, ami a videóban szerepel.













S nyilván nem dugjuk a fejünket a homokba, hanem tudjuk: ez nőies. Én pl. kedvelem a nőies nőket, bármennyire is fasiszta érzés ez feminista szemszögből.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kényszeres aláírók

Idegenellenesség