Munkaalapú társadalom


A ballib propaganda legújabb mániája Orbán támadása amiatt, hogy munkaalapú társadalmat akar.





Most hagyjuk azt a mellékes elemet, hogy 2010 előtt éppen a ballibek beszéltek, Orbánnál sokkal radikálisabban ugyanerről, lásd "nincs rá pénz", "nem elég hatékony a magyar munkás", "az állam ugyanolyan, mint egy család, nem költhet többet, mint amennyit megtermelt", s hasonló színmarhaságok.





sokadik orbánozás ugyanarról, egy példa




Hagyjuk a múltat, maradjunk a jelennél.





Természetesen lehetséges nem munkaalapú társadalom is, de munka akkor is kell hozzá, csak ebben az esetben nem az a társadalom dolgozik, aki megél belőle, hanem valamely másik. Valójában éppen ez a magállami nyugati liberális modell: gyarmatosítás, leigázás, kizsákmányolás. Mások dolgoznak, annak gyümölcsét elveszik, így az elvételre képes közösség tud nem munkaalapú társadalomban élni.





Persze kissé meglepő, hogy ezt olyanok is mondják, akik egyébként magukat baloldalinak határozzák meg. Hiszen a baloldaliság fő jellemzője éppen az, hogy elutasítja a kizsákmányolást, de legalábbis a kizsákmányoltak oldalán áll, s semmiképpen se baloldaliság azt számon kérni, hogy "nekünk miért kell dolgozni? mi is kizsákmányolók akarunk lenni!".





Eleve a magyarok számára ilyen lehetőség nincs is, Magyarország sose volt a kizsákmányolási hinta erős oldalán, magyarul: nincs kit kizsákmányolnunk, így tehát a magyarok kénytelenek lesznek dolgozni, azaz munkaalapú társadalomban élni.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kényszeres aláírók

Idegenellenesség