Lelkes butaság


Amikor a ballib propaganda saját maga áldozata lesz, vicces sztori.









A legsikeresebb ballib jelszó az összeomlott egészségügy, ez kétségtelen, hiszen annyira sikeres, hogy az átlag fideszes törzsszavazó is elhiszi. Ebbe csúnyán beleköpött azonban járvány: kiderült az "összeomlott" magyar egészségügy jobban tudta kezelni a járványt, mint sok nyugati állam nem összeomlott egészségügye.





Persze lehet magyarázgatni, próbálják is a ballib médiák, hogy lám az összeomlás ellenére sikeres, mert a nap 24 órájából 25 órát teljesítő hős egészségügyisek, meg hasonlók, de valahogy nem kerek ez a történet, ezt a magyarázgatók is érzik.





Nos, hát akkor a végül feleslegesnek bizonyult túlzott óvatosságba kell belekapaszkodni, lásd, kórházi ágyak kiürítése. De ez se jó, mert sehol semmi adat a megjósolt kórházból kidobott haldokló tömegekről.





Aztán egy nap bekopogtat az MSZP kapuján egy első láttásra is megzakkantnak látszó, egy mondaton belül is önmagának többszörösen ellentmondó hölgy. Aki a narratívába illő sci-fi horrort ad elő. - Végre, végre! Nyertünk, s még a csúnya DK-t is lekörözzük, hogy náluk is jobban utáljuk Zorbánt! - mondták az MSZP-nél.





Az én kedvenc részem: Zorbán és Kásler parancsára félig nyitott hasú agonizáló betegeket szállítanak ki a mentősök a kórházakból. Athina - neve alapján - biztosan imádja az ógörög tragédiákat, ez valami ottani elem lehet. De az MSZP-nek ez az ordítóan nagy baromság se tűnt fel. Valószínűleg az se tűnt volna fel, ha a történet úgy folytatódik, hogy aztán a has teljes szétnyílt, a beteg halálhörgött, majd előjött onnan egy nyálas lény, aki be is mutatkozott "a nevem Nosztromó, Zorbán gonosz gyíkembere vagyok!".





Szóval tessék nézni, nem a sokkal harciasabb és agresszívebb DK kapuján kopogtat a zakkant nő, aki 57 éves létére már 43 éve mentőorvos, sőt már Kádár alatt magánmentős volt (gondolom a földalatti ellenzék részeként), ott ugyanis vannak annyira profik, hogy 20 perc alatt kiszűrték volna, az egész egy hatalmas kamu egy kétségbeesetten figyelmet kereső embertől. Esetleg még arra is jutottak volna, az egész egy fideszes provokáció. Egy biztos azonban: a DK nem dőlt volna be ennek a röhejes kamunak.





De az MSZP nem ilyen, ők minden ellenőrzés nélkül azonnal hatalmas kampányt szerveznek a kamu köré, majd... alig 72 óra alatt pofára is esnek. S hatalmas a vidámság a Fidesz és a DK központjában.





Pedig alapvető propaganda elv: az alapténynek igaznak kell mindig lennie, a sikeres propaganda valóságot magyaráz, színez, eltúloz, de sose talál ki nemlétezőt. Hazudni a magyarázatban lehet, de nem a tényállásban. Hazudni a tényállásban is biztos út az öngólhoz.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kényszeres aláírók

Idegenellenesség