Lenin és Soros


A 20-as évek (XX. sz.) nagy angliai sztrájkhulláma során volt egy vicces eset: a kommunista szakszervezetisek elfoglalták a gyárat, ahol dolgoztak, majd kiment a rendőrség. A felek farkasszemet néztek egymással. Moszkvában Lenin elvtárs örült, lám a világ vezető kapitalista államában is érik a proletárforradalom.





Aztán jött a kijózanító hír: egyik délután, a feszültség levezetése és bizalomépítés céljából, a rendőrök és a sztrájkolók barátságos focimeccset rendeztek egymás közt, ami után persze mindenki visszatért farkasszemet nézni. Lenin elvtárs örjöngött: Angliában sose lesz proletérdiktatúra, ha még a legharcosabb angol kommunisták is feszültséglevezetésben és bizalomépítésben gondolkodnak.





Valahogy így érezhet Soros gazda is magyar elvtársait illetően. Magyarországon még a leghaladóbb fiatal libbantak se hajlandóak tombolva törni-zúzni, hanem ehelyett leülnek békésen drogozni és zenét hallgatni az úttestre, majd hazamennek aludni. A "rabszolgatörvény" elleni tüntizés során se sikerült radikalizálódni, a végén Soros gazdának külföldieket kellett hozatnia Budapestre e célból, lásd pl. a szánkó- és fenyőfaellenes antifasiszta megmozdulást a Parlament előtt.





Soros gazda nézi a mostani amerikai tüntetéseket, s sóhajtozik, ennek még a tizede se képzelhető el Magyarországon. Úgy néz ki, Magyarországon még a haladóbb fiatal libbantak is antiszemita fasiszták a lelkük mélyén...






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kényszeres aláírók

Idegenellenesség