Az álkirályság


A monarchia eredeti szerepe, hogy egy közösségnek legyen felelős, egyszemélyi vezetője és/vagy legyen aki gondot visel a közösség szakrális életéről.





Az alkotmányos monarchia ennek modern változata: a király immár a hatalom egy részét viseli csak és szakralitás helyett a hagyományokat őrzi. (Vigyázat az alkotmányos monarchia nem azonos a parlamentáris monarchiával. Anglia pl. parlamentáris monarchia, nem alkotmányos monarchia.)





A parlamentáris monarchia a valóságban immár köztársaság, ahol a király egyáltalán nem rendelkezik politikai hatalommal. De e rendszer hívei azt mondják, mégis szükséges a király továbbra is, hiszen biztosítja a hagyományokat.





A spanyol példa jól mutatja, az intézmény indokolatlan és felesleges. A jelenlegi spanyol "király" havi negyedmillió eurós fizetést kap, plusz havi 5 millió eurót költségekre, melyekkel nem kell elszámolnia. A gyakorlatban a negyedmillió euró a zsebpénze, az 5 millóból pedig megél. Cserébe nem csinál semmit egész nap, időnként megjelenik ok nélkül különböző helyeken és ott sablonbeszédeket mond el, meg mosolyog.





Jó esetben van valami hülye hobbija, a jelenlegi parazita, VI. Felipe pl. egészen rendes srác, minden idejét vitorlázásnak szenteli. Nem különösen pénzéhes, nem is kurvázik, drogozik, sikeresen beosztja a havi 5 millió euróját, s örül, hogy még sose életében nem kellett dolgoznia egy percet se, s ha mázlija van, nem is kell már soha élete végéig.





Az édesapja, a volt "király" már durvább: ő vitorlázás helyett a kurvákat szereti és a harácsolást. Ráadásul ő tisztában van vele, nem minden királyság tart örökké, lám, az ő saját édesapja sose tudott király lenni és lógni korlátlanul az állami költségvetésen, így a biztonság kedvéért összelopott magának 1-2 milliárd eurót, hátha egyszer vége szakad az édes életnek, s menekülni kell a népharag elől.





az Autó Királyság uralkodója




Ezek a mai liberális "királykák" olyanok, mint a Kádár-rendszerben rendkívül népszerű bólogató díszkutyák a kocsik hátsó ablakában vagy a műszerfalon: hülye ruhákba öltözve, azt megtűzdelve megérdemetlen kitüntetésekkel felállnak, majd tisztelegnek gazdáiknak, az igazi uraknak. Hagyományt nem őriznek, hanem minden ellentmondás nélkül besimulnak a modern perverzitásba.





a vén szaros feleségestül

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kényszeres aláírók

Cenzorok a neten