Középosztály


Egész szépen, meglepően tisztességesen vezeti le a Partizán a középosztályiság értelmetlenségét. Persze ott van a vörös farok, az orbánozás, hiszen nem is lenne a Partizán önazonos magával, ha nem hozná ki, hogy valami titokzatos módon a csúnya Zorbán a hibás minden bajért a világon.





A legfőbb érték a műsorban mégis a ballibellenes él. Észérvekkel cáfolják azt a ballib mítoszt, hogy valami titokzatos módon a rossz magyar kormányok a hibásak azért, hogy Magyarországon nincs széles középosztály, hiszen ahol van széles középosztály - a nyugati magállamokban - ott azért van, mert az illető államok képesek az összes többi államot lerabolni.





Egyébként pedig mi a középosztály? Felső középosztály az, aki amíg működteti cégét vagy amíg állásban van, képes a felső osztály életszínvonalát produkálni, azt biztosítani magának, viszont nincs annyi vagyona, amiből ezt a szintet képes lenne fenntartani tevékenysége megszűnése után. Alsó középosztály pedig az, aki képes biztosítani a maga és családja megálhetését, beleértve a szociális igényeket is, viszont jövedelemforrása megszűnésével legfeljebb egy éven belül kizuhanna a középosztályból.





Fentiekből következően:





  • felső osztály: akkora vagyona van, hogy passzív módon is képes lenne megélni.
  • alsó osztály: jövedelméből a puszta megélhetésre telik,
  • osztályalattiak: a puszta megélhetés is gondot okoz.




Valójában nincs a világon ország, ahol a társadalom csak középosztályból állna. A leggazdagabb államokban is van legalább 30-40 %-nyi középosztály alatti réteg.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kényszeres aláírók

Cenzorok a neten