Kétféle erkölcs


Januárban láthattuk a gyakorlatban is mit jelent a kettős liberális mérce a személyes sorsokban.





Bauer Tamás DK-s politikus dicshimnuszt ad elő saját gyilkos apjáról, aki a kor szelleméhez képest is kiemelt kegyetlenkedésekben vett részt személyesen, mindez a ballib tábor egy jelentős résznek vastapsa mellett. Bedobja a zsidó kártyát is, azzal a közismert ballib hazugsággal, mintha a sztálini Szovjetunió antiszemita lett volna, s csak Sztálin hirtelen halála akadályozta volna meg a zsidóirtást a kommunista rendszerekben.









A 444.hu című Soros-média pedig filmet készít a XII. kerületi nyilas gyilkosságokról, a központi szereplő Pokorni Zoltán fideszes politikus nagyapja, aki tevőleges részt vállalt a gyilkosságokban.





Mi Pokorni reakciója? Kimondja "egy nyilas gyilkos unokája vagyok". A ballib tábor egy jelentős részének reakciója: Pokorni nem határolódott el.









Van azért valami különbség itt, úgy érzem...





S mégis: a tomboló ballib keménymag szerint felmerül a Fidesz felelőssége Pokorni nagyapjáért, míg Bauer apja esetében ez múlt, amit ne hánytorgassunk.





Vicces mellékes elem. A 444.hu kétféle kommentet hagy bent: az egyetértőt és az antiszemitát. Minden más kritikus kommentet törölnek. Átlátszó módszer: be kell mutatni, hogy aki nem ért egyet a Soros-csicskásokkal, az a nyilasok híve. 90-es évek a gyakorlatban. Serencsére ez ma már senkire se hat, csak az egyébként is tomboló ballib keménymagot hergeli.





Egyébként, senki se felelős őseiért. Se Pokorni, se Bauer. Persze, könnyű nekem, bár minden ősöm mindig az éppen hatalmon lévő rendszer támasza volt, senki se követett el embertelenségeket.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kényszeres aláírók

Idegenellenesség