Állatkínzás és állatbarátság


Az állatkínzás és ellentéte, az állatbarátság ősi ösztönökből ered.





Primitív társadalmakban ma is ismert jelenség, hogy a gyerekek számára az állatkínzás egyenesen kötelező, hiszen így tanulják meg kicsiben a vadászatot és a veszélyes állatoktól való védelmet. Felnőtteknél viszont az állatkínzás bűnnek számít, sőt egyfajta gyerekes perverziónak: a felnőtt megöli az állatot önvédelem vagy étkezés céljából, abszurdum lenne játszania az állattal. Az állat felhasználása racionális kell, hogy legyen, a gyerek esetében racionális a felkészülés a vadászatra, de egy felnőttnél ugyanez értelmetlen.





Ezek a társadalmak ezüst vagy bronz társadalmak, melyekben a irracionális állatölés vagy állatnak fájdalom okozás szentségtörés.





Az egyes társadalom típusok:





  • arany: itt nincs állat elleni erőszak, hiszen az emberek vegetáriánusok, lásd a Biblia szerint ez az özönvíz előtti időszak,
  • ezüst: a szellem uralja a társadalmat, azaz a papi kaszt, mely tudásfölénye révén tartja a többieket uralma alatt,
  • bronz: az erő uralja a társadalmat, azaz a harcosok, akik nyers erővel tartják a társadalmat békében,
  • vas: a pénz uralja a társadalmat, azaz a gazdagok pénzügyi függőséggel igaznak le mindenki mást.




A vastársadalom a legkétszínűbb a téma szempontjából. Egyrészt szisztematikus állatkínzást alkalmaz, mert a nagyipari állattartás pontosan ez (gondoljunk egy átlag csirkeüzemre), másrészt szinte emberi jogokat követel egyes kiemelt állatoknak, s tiltani próbál teljesen nemes, legitím ezüst- és bronzkori szokásokat, mind a vadászat, a disznóvágás, stb.





A vadászat pontosan a racionális állatkínzás egyik maradványa. Ahogy az indkolatlan háziállat tartás is az, csak a másik oldalon.





Ma egy átlag macska se látja el eredeti feladatát, nem véd a rágcsálók ellen, csak üldögél a lakásban, szinte az egész napot alvással eltöltve. Teljesen felesleges lény, mégis százmilliók tartanak macskát.





De ugyanez a kutya is. A mai átlagkutya szimpla dísz, nem lát el semmilyen hasznos szerepet, egyszerűen csak emlék a múltból. S talán még több embernek van kutyája.





A múltbéli ősi emlék jelen van mindenkiben, még kifejezetten ultraliberális, modernista emberek is vannak a háziállattartók között.





Én magam 6 darab háziállattal rendelkezem: van 2 papagájom, 2 kutyám (fekete és fehér), s 2 macskám (fekete és fehér).





a legfiatalabb háziállatom, a fehér kutyám, név szerint Polár Belladonna

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kényszeres aláírók

Idegenellenesség