Hettyem-pitty


Amikor a 80-as évek elején először hallottam Hofi Géza egyik máig híres számát, a Hettyem-pittyet, még nem gondoltam, hogy a valóságban is találkozni fogok hasonlóval.






http://www.youtube.com/watch?v=VFSiofpa9N0&t=33m2s
33:02-től indul a szám




Hofit rendkívül szerettem, persze csak a rendszerváltozás előtti Hofit. Képtelen volt ugyanis alkalmazkodni a szólásszabadsághoz, így a rendszerváltozással Hofi zuhanórepülésbe kezdett: szimpla trágár pártpropagandista lett belőle. De ez a száma még a 80-as évek elején született.





A számot nem írom le, a fenti videóban meg lehet hallgatni, de aki ma legalább 40 éves, az valószínűleg jól ismeri.





Szerencsére sikerült kibújnom a KISZ-tagság alól, bár 1983-ban akadt egy pillanat, hogy majdnem kényszerítettek a belépésre, de végül ezt is sikerült elsumákolnom. A bolgár Komszomol viszont nehezebb dió volt, s bár oda se léptem be soha (arra hivatkozva kommunista bolgár egyetemi tanulmányaim során 1987-1989 között, hogy magyar vagyok), de a múzsám miatt nem tudtam teljesen mentesülni se.





Szóval hogyan is lehet elmésen ideológiailag rendszerhű foglalkozásként eladni egy erotikus diákeseményt? Aki kitalálta, annak nagyon foroghatott az agya.





Tehát komszomolista vetélkedő. Párok játszanak, kérdésekre kell válaszolni. Teljesen vonalas kérdések, marxista eszmeiség, szocialista történelem, stb.





Normál szabályok: minden helyes válasz 100 pont, helytelen válasz pedig 50 pont levonás. Lehet választ lopni, van kiesés. S a végén nyer valaki, valami marhaságot, esetleg kis értékű nyeremény.





Dehát hogyan lehet elérni, hogy emberek elmenjenek önként egy ilyesmire? A megoldás: az enyhe erotika. Miben is állt ez: minden játszó pár, ha pontszáma lement nullára - ami nem is volt ritkaság -, plusz pontot kapott, ha a pár lánytagja levetkőzött! Nem, teljes meztelenség nem volt, ez fehérneműre vetkőzést jelentett, magyarul: félsztriptíz. Dehát azokban az időkben, amikor minden hasonlóra rossz szemmel néztek hivatalosan, ez bizony szupererotikának számított.





Erősen abszurd élmény. A "hány napig tartott Leningrád fasiszta blokádja?" kérdés után egy lány leveszi a ruháját.





Szóval tényleg volt hettyem-pitty!





ez csak illusztráció, nem helyszíni kép

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kényszeres aláírók

Idegenellenesség