Ahogy Liberó-Vihar Pistike-Tomi képzeli


Van egy Vihar Tomi - nem rokona Börni Viharsz hivatásos Dobrev Klára imitátornak -, vagy mi a fene a becstelen neve, nevű ballib fanatikus blogger, akkora ultra, hogy csak a fanatikus huppa.hu álhíroldal tűri meg.





A huppa.hu arról hírhedt, hogy alapítója olyan szinten beleőrült a Fidesz választási győzelmébe, hogy emiatt öngyilkos lett. Nem viccelek, tényleg öngyilkos lett és meg is halt. Annyit azért megérdemel az immár lassan 3 éve halott Mónika, hogy elmondjam: sose tiltott ellenvéleményt sehol, a huppa.hu is csak a halála után kezdett kőkeményen cenzúrázni, mikor az ilyen Tomika típusú dühöngő makákók kezébe került az irányítás.





De mindegy, adott egy cikke, mely elregéli infantilis szinten a liberális társadalom alapító mítoszát.





A mítosz olyan, hogy még egy egyébként liberális közgazdász is hahotázna rajta.





A lényeg: a gazdasági tervek feleslegesek. Ugyanis van a szabad piac láthatatlan keze, mely mindent megold - a szabad piac láthatatlan keze ugyanis olyan, mint egy mlm-termék: gyógyít mindent a hajkorpásodástól a rákig, plusz a terjesztője 72 órán belül milllllllllllliomos lesz.





De mi mozgatja a szabad piac láthatatlan keze? Hát mi más mint az emberek vágya a jobb életre!





Szóval éltek évezredeken át az emberek, szenvedtek sokat a rossz életük miatt. Aztán egy nap a fejükre csaptak "éljünk inkább jól!", majd elkezdtek dolgoskodni. Nagyon spóroltak, okoskodtak, fantáziát láttak ebben-abban, s hipp-hopp jól kezdték élni. Emiatt a gazdaság nagyon fejlett lett.





Azt nem lehetne valahogy megoldani, Tomika, hogy helyet cserélj a Mónikával?






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kényszeres aláírók

Idegenellenesség